27/11/06

Μετρώντας --Final Fantasy-- από το 1 ως το 10

Από όσο θυμάμαι να παίζω ηλεκτρονικά παιχνίδια... *flashback* (έπαιζες ηλεκτρονικά παιχνίδια και πριν γνωρίσεις τα Final Fantasy ανόητε!)
Διόρθωση:
Από τότε που έμαθα για τα Final Fantasy, πάντα είχα αυτήν την μυχιά επιθημία να τα τελειώσω όλα. Το "ολα" είναι φυσικά σχετικό μια και από τότε που πρωτόσκέφτηκα "θέλω να τα τελειώσω όλα" μέχρι σήμερα αυτό το συγκεκριμένο "ολα" έχει μεγαλώσει κατά μερικά παιχνίδια...
Έτσι σκέφτηκα να το περιορίσω κάπως και να βάλω ένα συγκεκριμένο στόχο. Ο στόχος είναι, λοιπόν, να παίξω και να τελειώσω όλα τα Final Fantasy με την σειρά από το πρώτο ως το δέκατο. Τωρα γιατί μόνο μέχρι το Χ και όχι μέχρι το ΧΙΙ που είναι και το πιο πρόσφατο; Μάλλον επειδή το ΧΙ είναι, ως γνωστό, MMORPG και εκτός από μια γενική απάθειά μου προς το είδος, δεν έχω και τόσο πολύ χρόνο για να θυσιάσω στον βωμό των Final Fantasy (είπαμε να κάνουμε ένα ανδραγάθημα μην το παράχ****με κιόλας...) Το XII επίσης μια και ξεφεύγει αρκετά στο στυλ και στη εκτέλεση από ένα κλασικό Final Fantasy, θα παραμείνει επίσης έξω. Έτσι έχουμε όλα τα Final Fantasy ως το 10, χωρίς τα συμπληροματικά παιχνίδια που θα βγουν / έχουν βγει για το FF7 και το X-2 για το X. Έτσι ανακοινώνω λοιπόν επίσημα (φανταστείτε μια τυμπανοκρουσία εδώ πέρα...) το πρόγραμμα FF μαθαίνω να μετράω από το 1 ως το 10! (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων...)
Τα παιχνίδια σκοπεύω να τα παίξω στις επανεκδόσεις τους για GBA / DS για το 1&2, 3, 4, 5, 6 και τα υπόλοιπα στο PS2. Θα τα παίξω επίσης αριθμητικά, όχι επειδή έχει κάποια σημασία, μια και κάθε Final Fantasy έχει πάντα αυτοτελή και ανεξάρτητη ιστορία και γενικά κόσμο, αλλά επειδή θα ήθελα να τα παίξω έτσι για να μπορέσω να δω καλύτερα και την εξέληξη της σειράς από παιχνίδι σε παιχνίδι. Πρώτος σταθμός θα είναι λοιπόν το Final Fantasy 1 - Dawn of Souls στο Gameboy Advance! Περισσότερα σύντομα στο συνήθες ύποπτο (λέμε τώρα...) blog.
Και έτσι ξεκινά μια περιπέτεια, με άγνωστη διάρκεια, στους κόσμους των Final Fantasy... (Που είναι το σπαθί μου!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου