7/12/06

Castlevania - Portrait of Ruin

Και ενώ σύμφωνα με το δικτυακό tracking της αποστολής μου, το πακέτο μου βρισκόταν ακόμη κάπου στην Κολονία, ξαφνικά χτυπάει θυροτηλέφωνο... Επειδή όμως και χθες έτσι χάρηκα άδικα, (γιατί τελικά ο ταχυδρόμος ήθελε να μάθει αν μπορώ να παραλάβω ένα πακέτο για τον γείτονα...) χωρίς μεγάλες ελπίδες απαντάω. Ο ταχυδρόμος όμως αυτήν την φορά είπα τα σωστά λόγια: "UPS, έχετε ένα πακέτο". Αρχικά βλέπω έναν μεγάλο φάκελο, και σκέφτομαι "Μωρέ, μη δεν έστειλαν το έξτρα;" (Δεν μου γέμιζε το μάτι ο φάκελος) Ανοίγω λοιπόν, βάζω το χέρι μέσα και βγάζω το Castlevania.
Πρώτη εντύπωση:
Καλά στην Αμερική πολύ μπακάλικη ζελατίνα έχουν για τα παιχνίδια. Σαν αυτήν που τυλίγουν τα συσκευασμένα φρούτα στο supermarket είναι. Είναι που στην Ευρώπη, αλλά και στην Ιαπωνία, μας έχουν καλομάθει με τα παιχνίδια να έχουν πάντα πρώτης ποιότητας ζελατίνα (όχι, στην Ελλάδα δεν γίνεται αυτό, εκεί τα ανοίγει η Nortec για να βάζει τις φωτοτυπίες της μέσα! Mουχαχαχα!), στην Ευρώπη μάλιστα η ζελατίνα, ως έξτρα κομφόρ έχει και μια ταινία ανοίγματος με γραμμένο το "Nintendo" με κόκκινα γράμματα κατά το μήκος της.
Αφήνοντας λοιπόν το παιχνίδι στην άκρη, βάζουμε το χέρι για δεύτερη φορά μέσα στον φάκελο (αρκετά βαθιά) ως που βρίσκουμε κάτι ακόμη. Ιδού! Το έξτρα πακέτο για την 20η επέτειο του παιχνιδιού!
Πρώτη σκέψη:
Καλά για αυτήν την μινιατούρα με χρέωσαν έξτρα 5$ παραπάνω για την αποστολή επειδή είναι μεγάλο και βαρύ;
Ανοίγοντας όμως το χάρτινο κουτάκι (η σφραγίδα πάντως πολύ πρακτική, με αυτοκόλλητο ύφασμα που ανοίγει και κλείνει. Μωρέ μπράβο ποιότητα ο Δράκουλας) έβγαλα το περιεχόμενο στο φως της ημέρας. Φαίνεται πως δεν έγιναν τσιγκουνιές πάντως από την Konami. Η αφίσα είναι τυπωμένη σε πολύ καλής ποιότητας χαρτί, σχεδόν τόσο χοντρό όσο ένα χαρτόνι. Το artbook, που δεν θα το έλεγα ακριβώς βιβλίο, είναι δεμένο σαν ένα περιοδικό. Παρόλα αυτά και εδώ έχουμε πολύ καλή ποιότητα χαρτιού και εκτύπωσης, με εικόνες από τα πρώτα Castlevania του NES ως το Castlevania που μόλις ήρθε στα χέρια μου. Αρκετά, παιδεύτηκα μέχρι να καταφέρω να ανοίξω την θήκη για τα δύο παιχνίδια για DS, (μην γελάτε, δεν είναι εύκολο!) τελικά όμως τα κατάφερα. Το Soundtrack δεν το άκουσα ακόμη, θα το αφήσω για μια μέρα ή μάλλον νύχτα που θα ταιριάζει περισσότερο η ατμόσφαιρα. Επίσης και με το stylus δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα (είναι φτιαγμένο για το DS Lite, όχι για το παλιό DS και πτυσσόμενο!). Αυτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου