1/8/08

World Destruction - 世界撲滅の六人

Πριν αρκετό καιρό είχα δει το ακόλουθο βίντεο από ένα παιχνίδι που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο DS αυτόν τον Σεπτέμβρη (στην Ιαπωνία).


Πρόκειται για ένα RPG από την Sega φτιαγμένο από πρώην σημαντικά μέλη της ομάδας που δημιούργησαν το Xenogears στο PSX. Ο τίτλος του παιχνιδιού είναι World Destruction και το ενδιαφέρον σε αυτό είναι πως αντίθετα με τα περισσότερα παιχνίδια, οι "ήρωες" της ιστορίας δεν προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο αλλά να τον καταστρέψουν! Αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον και σκέφτηκα πως θα ήθελα να το παίξω όταν κυκλοφορήσει... Πρόσφατα ξεκίνησε και μια anime τηλεοπτική σειρά βασισμένη το παιχνίδι, και για αυτήν την σειρά θα μιλήσω σήμερα.

Ο τίτλος είναι World Destruction - 世界撲滅の六人 (Τα έξι άτομα της καταστροφής του κόσμου) και προβάλλεται εβδομαδιαία στο TV Tokyo. Ιστορία εξελίσσεται σε έναν κόσμο όπου οι ωκεανοί αντί με νερό είναι γεμάτοι με άμμο και εκτός από ανθρώπους ζουν ανθρωπόμορφα πλάσματα με χαρακτηριστικά ζώων, τα οποία αποτελούν και το επικρατές είδος. Η περιπέτεια ξεκινά στο εστιατόριο όπου εργάζεται ο Kylie. Εκεί εμφανίζεται η οργάνωση της σωτηρίας του κόσμου και ανακαλύπτει πως μία από τους επισκέπτες του εστιατορίου είναι η Morte, καταζητούμενη της οργάνωσης για την καταστροφή του κόσμου. Η Morte χρησιμοποιεί τον Kylie ως όμηρο για να διαφύγει. Τελικά όμως οι καταστάσεις τα φέρνουν έτσι ώστε ο Kylie μπερδεύεται ως επίσης μέλος της οργάνωσης και γίνεται και αυτός καταζητούμενος. Στην ομάδα προσχωρεί αργότερα και ο Tippy, ένα μισθοφόρο αρκουδάκι μην έχοντας άλλη επιλογή, όντας επίσης λανθασμένα καταζητούμενο σαν μέλος της ίδιας οργάνωσης. Οι τρεις τους ακολουθούν τον δρόμο που ξεκίνησε η Morte καθοδηγούμενη από το Destruct Code, ένα αντικείμενο το οποίο έχει την δύναμη να καταστρέψει τον κόσμο...

Συνολικά η σειρά θα είναι 13 επεισόδια, 4 από αυτά έχουν προβληθεί ήδη. Αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς, δυστυχώς η σειρά ως τώρα έχει ένα αρκετά χιουμοριστικό και shounen στιλ, παρά το σοβαρό υπόβαθρο της ιστορίας. Αν και κατά πάσα πιθανότητα θα αλλάξει αυτό προς το τέλος της σειράς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο κόσμος που λαμβάνει χώρα η ιστορία. Σε κάθε επεισόδιο φανερώνεται και μια πτυχή αυτού όπως και οι σχέσεις τον υποδουλωμένων συνήθως ανθρώπων στο επικρατές είδος των ανθρωπόμορφων ζώων. Η μουσική και το animation είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, όπως και η ανάπτυξη των χαρακτήρων που αν και δεν έχει φανερώσει κάτι το ιδιαίτερο ως τώρα έχει ήδη αφήσει αρκετά υπονοούμενα και ίχνη του ξεχωριστού παρελθόντος του καθένα από αυτούς.

Περισσότερα πιθανόν αφού τελειώσω την σειρά. Για την ώρα πάντως είναι μια ενδιαφέρουσα σειρά που μπορεί κανείς να την αρχίσει εύκολα και κρατάει τον ενδιαφέρον.

Τρέιλερ του anime:



Επίσημη σελίδα στο TV Tokyo:
http://www.tv-tokyo.co.jp/anime/world-d/

1 σχόλιο:

  1. ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑ ΗΔΗ!!!
    Final fantasy βλέπω στα πλάγια και τα ρέστα.....σε κόβω gaymer και σένα...
    αααα θα σου ρχομαι συχνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή