6/10/09

Kirby Super Star Ultra


Και μετά από πολύ καιρό αναμονής, σε σχέση με Ιαπωνία και Αμερική, (κάτι σαν τον «παλιό καλό καιρό») κυκλοφόρησε στα μέσα του Σεπτέμβρη και στην Ευρώπη το port του αρκετά καλού Kirby Super Star από το SNES.

Το παιχνίδι αποτελεί μια συλλογή μίνι παιχνιδιών και κλασικών platform παιχνιδιών Kirby. Ένα από αυτά αποτελεί μάλιστα remake της πρώτης περιπέτειας του Kirby στο Gameboy (Kirby's Dreamland), αυτήν την φορά με την προσθήκη χρώματος και της δυνατότητας αντιγραφής των δυνάμεων των αντιπάλων του «ροζ σίφουνα».


Εκτός από τα μίνι παιχνίδια της SNES έκδοσης έχουν προστεθεί και τρία καινούργια που παίζονται μόνο με την οθόνη αφής. Γενικά τα παιχνίδια αν και αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τα κυρίως παιχνίδια δεν κρατάνε το ενδιαφέρον για πολύ ώρα. Εκτός φυσικά αν τα παίξει κανείς με φίλους όπου υποστηρίζονται μέχρι 4 παίκτες ταυτόχρονα με μόνο ένας να απαιτείται να έχει το παιχνίδι. Τα υπόλοιπα «κεντρικά» παιχνίδια αρχίζουν από αρκετά απλά και γρήγορα ως σε πολύ πιο δύσκολα που απαιτούν αρκετή ώρα για να ολοκληρωθούν 100% (φυσικά αν το επιθυμεί κάποιος αυτό...). Ως σύνολο, στους φαν του Kirby το παιχνίδι προσφέρει αρκετά για να τους κρατήσεις απασχολημένους και ευχαριστημένους. Στους μη φαν, θα αποτελέσει μάλλον μια κάπως πιο σύντομη εμπειρία αλλά σίγουρα επίσης ευχάριστη εμπειρία.

Η μεταφορά από το SNES έχει γίνει ένα προς ένα στο κύριο μέρος του παιχνιδιού με την πιο εμφανή προσθήκη να είναι τα CG βίντεο για cutscenes. Τα οποία όμως είναι αρκετά μέτριας ποιότητας, προφανώς επειδή δεν χρησιμοποιείται κάποιο codec συμπίεσης όπως γίνεται στα περισσότερα βίντεο του DS σήμερα. Περαιτέρω, στο «Great Cave Offensive» έχω την εντύπωση πως έχει γίνει αλλαγή του ονόματος τουλάχιστον ενός αντικειμένου για να αναφέρεται σε πρόσφατο παιχνίδι Kirby του DS. Τέλος, έχουν προστεθεί και πιο δύσκολες εκδόσεις των υπαρχόντων παιχνιδιών με κάποιες αλλαγές στο gameplay λόγω διαφορετικού πρωταγωνιστή (λέγε με Meta knight).

Σίγουρα αποτελεί ανακύκλωση ενός παλιού παιχνιδιού με όχι τόσο τραγικές προσθήκες για να δικαιολογεί την αγορά του σε όσους το είχαν λιώσει στο SNES, παρόλα για τους φαν της σειράς και όσους δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν την προηγούμενη έκδοση αποτελεί μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση.

poyo!

1 σχόλιο: