7/7/10

FMA - Journey's End

Μετά από κάτι παραπάνω από ένα χρόνο και 64 επεισόδια, τελείωσε την περασμένη Κυριακή η σειρά Fullmetal Alchemist.


Αυτή η δεύτερη μεταφορά του manga στην tv, ακολούθησε πολύ πιο πιστά το manga από ότι η πρώτη. Αν και προσωπικά δεν μίσησα τόσο την πρώτη anime σειρά όπως αρκετός κόσμος. Σίγουρα πιστεύω πως αυτή η δεύτερη προσπάθεια και, εν τέλη, ο συγκεκριμένος επίλογος που δίνει είναι πολύ καλύτερα. Αυτό που φοβόμουν περισσότερο, το τυπικό τέλος ίσως, όπου θα τελείωνε η σειρά κάπως απότομα δείχνοντας λίγα και αφήνοντας μόνο κάποιες ενδείξεις για τους φαν να εικάζουν για τα υπόλοιπα, δεν έγινε. Αυτό θα συνέβαινε αν η σειρά τελείωνε στο επεισόδιο 63. Κάτι που ευτυχώς δεν έγινε.Έτσι αντίθετα με την συνηθισμένη τακτική να δίνεται ένας επίλογος κάπου στα τελευταία λεπτά του τελευταίου επεισοδίου, εδώ έχουμε ένα ολόκληρο επεισόδιο εξ ολοκλήρου αφιερωμένο ως επίλογο.


Ξεκινώντας λίγο μετά από την τελευταία μάχη και φτάνοντας μέχρι και αρκετά χρόνια μετά, το τελευταίο επεισόδιο δίνει ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό τέλος στην σειρά. Δίνοντας πληροφορίες για το τι έκαναν οι περισσότεροι από τους βασικούς χαρακτήρες που εμφανίστηκαν σε αυτήν. Επίσης πλέον η Winry δεν είναι η μεγάλη αδικημένη της σειράς ;) (insider για όσους έχουν δει την ταινία της πρώτης anime έκδοσης)


Με αυτήν την κατάληξη είμαι προσωπικά πολύ ευχαριστημένος με το anime. Σίγουρα υπάρχει λίγο λύπη που τελείωσε αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αφήνει την επιθυμία για sequel όπως έκανε η πρώτη σειρά και η ταινία που την ακολούθησε....

5 σχόλια:

  1. Εκτός αν αυτή την επιθυμία καταφέρει να την ξυπνήσει η επερχόμενη ταινία. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν άκουσα τίποτα για δεύτερη ταινία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σίγουρα καταπληκτική σειρά.Μου βγήκε η πίστη μέχρι να το δω όλο στο youtube. Περιμένω με ανυπομονησία να δω το τελευταίο με υπότιτλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λογικό όταν μία σειρά κλείνει χορταστικά και απαντάει στις ερωτήσεις, δίνει αίσθηση κορεσμού και ικανοποίησης. Στον αντίποδα το Lost που δεν έκανε τίποτα από αυτά.

    Βέβαια επειδή έκλεισε έτσι όπως έκλεισε το Lost και ξενέρωσα φυσικό είναι να μή θέλω να ξαναασχοληθώ με αυτό ακόμη και στην περίπτωση που έβγαινε κάποια συνέχεια.

    Στο FMA που όπως λες δεν σε ξενέρωσε φαντάζομαι θα ξανακαθόσουν να παρακολουθήσεις νέα σαιζόν εάν αυτή βγεί ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερή σειρά, δεν μπορώ να ξεχωρίσω την δεύτερη από την πρώτη, γιατί αν και η δεύτερη ήταν πολύ καλύτερη overall, η πρώτη ήταν απλώς "το κάτι" το ιδιαίτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή