10/11/10

The future is now...?

Το τελευταίο διάστημα η 3D διασκέδαση γίνεται όλο και περισσότερο καθημερινότητα. Ιδιαίτερα στον κινηματογράφο. Η τεχνολογία υπήρχε μεν εδώ και αρκετό διάστημα, αλλά οι ταινίες περιορίζονταν μόνο σε μισάωρα ντοκιμαντέρ και «demo» ταινίες μικρού μεγέθους. Τώρα όμως, σχεδόν όλες οι ταινίες δράσης που κυκλοφορούν εμφανίζονται και σε 3D στους κινηματογράφους. Οι 3D τηλεοράσεις και ταινίες είναι επίσης γεγονός και η πρώτη 3D κονσόλα, το 3DS της Nintendo αναμένεται για τον επόμενο χρόνο. Κάτι που σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες με τον έναν ή άλλον τρόμο.

Με όλα αυτά να ανακαλύπτονται μόλις πρόσφατα από το ευρύ κοινό, είναι εύλογο να φανταστεί κανείς πως το μυαλό δεν πάει στο «επόμενο βήμα».... Τι υπάρχει όμως πέρα της 3D εμπειρίας; Κάτι ακόμη πιο ζωντανό: ένα ολόγραμμα! Σίγουρα, είμαστε σχετικά εξοικειωμένοι με τον όρο και την σχετική θεματολογία μέσα από ταινίες επιστημονικής (και όχι μόνο) φαντασίας. Αλλά, πότε σκεφτήκαμε τελευταία φορά το πόσο εφαρμόσιμο είναι κάτι τέτοιο σήμερα, με την υπάρχουσα τεχνολογία;

Από ότι φαίνεται όλα γίνονται με το ανάλογο χρηματικό τίμημα και λίγη «τρέλα» ή διαφορετική κουλτούρα όπως κυριαρχεί στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Μια και το θεωρό απίθανο στην δύση να δημιουργηθεί κάποιο ψηφιακό ποπ είδωλο που θα καταφέρει ξεκινώντας την καριέρα του από απλώς μια μασκότ ενός software παραγωγής μουσικής και τραγουδιών να καταλήξει να κερδίσει τόσο φανατικό κοινό ώστε να δίνει συναυλίες για αυτό.

Ναι είναι γεγονός! Στην Ιαπωνία υπάρχει κόσμος που μεταξύ άλλων, πηγαίνει σε συναυλίες όχι μόνο για να ακούσει την ηλεκτρονική φωνή της Hatsune Miku αλλά και για να δει το ολόγραμμα της να χορεύει και να τραγουδά στην σκηνή με όλο το anime-look της μεγαλείο... Και εφόσον μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, ένα βίντεο ίσως είναι χίλιες και μία....



Το όλο υπόβαθρο σχετικά με την κουλτούρα και τα περίεργα που συμβαίνουν στην Ιαπωνία δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, (συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια) αλλά για κάποιον λόγο βλέποντας το κοινό της συναυλίας να είναι τόσο ενθουσιασμένο με ένα ψηφιακό είδωλο το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η Sharon Apple...

Στο Macross Plus, υπήρχε ακριβώς μια τέτοια περσόνα αλλά εκεί η ιστορία δεν είχε ιδιαίτερα καλό τέλος. Μια και μόλις η ψηφιακή Sharon Apple απέκτησε νοημοσύνη και συναίσθηση της ύπαρξής της ψιλό φρίκαρε και πήρε τον έλεγχο ενός τεράστιου πολεμικού σκάφους και εκατοντάδων άλλων ηλεκτρονικών συσκευών στην γη, προκαλώντας χάος!

Λέτε; Το τραγούδι της Miku παραπάνω, έχει πάντως πολύ ύποπτο τίτλο....

Πηγή:
http://singularityhub.com/2010/10/20/this-rocking-lead-singer-is-a-3d-hologram-video/

9 σχόλια:

  1. δεν ειχα ιδεα!!!!

    αν πετυχω συναυλια της θα παω σιγουρα ετσι μονο και μονο απο περιεργεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτήν την περίπτωση περιμένω και τα δικά σου βίντεο και φωτογραφίες :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο_Ο
    Τώρα καταλαβαίνω γιατί ποτέ δεν μου άρεσαν/ έβρισκα ενδιαφέρον για τις συναυλίες...

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ!!!

    Ω θεέ, αυτό ήταν μία αποκάλυψη για μένα, άλλη μια περίπτωση που λέω στον εαυτό μου "Έπρεπε να γεννηθείς Ιάπωνας ΜΑΛΑΚΑ"

    Βέβαια δείξε αυτό το βίντεο σε έναν κλασικό ελληναρά και 2 τινά θα συμβούν, είτε θα ξεράσει, είτε θα σε περάσει για πούστη, ή πιο λογικά, και τα δύο μαζί.

    Έπος, ευχαριστώ γεώ για αυτό το βίντεο.

    -


    Έπειτα στην πρώτη παράγραφο έχει κάνεις την τελευταία λέξη ένα typo, αντί για τρόπο τρόμο.

    Δεν θα το έκανα θέμα αν δεν σου έλεγα πως ΔΕΝ έχεις κάνει typo, από τρόμο οι άλλες εταιρίες που θα βλέπουν πως είναι ξεπερασμένες και πουλάει σα τρελό το 3DS θα χρησιμοποιήσουν οθόνες 3D προβολής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι έχω κάνει λάθος. Αλλά νομίζω τώρα θα παραμείνει ως έχει για την καφρίλα του θέματος! χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/11/10 17:05

    Τι τραγικο!

    Να χτυπιούνται ~χορεύουν~ για ένα..ολόγραμμα?? Μόνο στην Ιαπωνία..

    Δε μ'αρέσει αλλά υποκλίνομαι στην ιδέα κι εφαρμογή της τεχνολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε πιστεύω πως ο τόσος χαμός γίνετε αποκλειστικά για το ολόγραμμα.

    Πάντως ήθελα να το σχολιάσω και το ξέχασα, Μα καλά, εγωισμό δεν έχει η τραγουδίστρια; πως δέχετε να ανικατασταθεί εντελώς απο το ολόγραμμα; ή ίσως είναι πιο πέρα και δε φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να ακούγεται σχετικά ανθρώπινη έχουν πάρει δείγματα φωνής ή μάλλον καλύτερα φθόγγων από την Saki Fujita (που δεν είναι τραγουδίστρια αλλά seiyuu· πουλάει δηλαδή την φωνή της για να χρησιμοποιηθεί σε anime κτλ) που το πρόγραμμα συνθέτει ανάλογα του ζητήσει ο χρήστης να τραγουδήσει.

    Οπότε δεν υπάρχει κάποια τραγουδίστρια που τραγουδάει «πίσω» από το ολόγραμμα. Η φωνή της και το τραγούδι είναι ηλεκτρονικά δημιουργημένο με το πρόγραμμα που πουλάει η εταιρία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγώ προτιμώ όπως καταλαβαίνεις την δική μου :P:P

    που λες το βιντεάκι αυτό το έπαιξε και στο σταρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή