30/3/11

Baka to Test to Shoukanjuu

Μετά από μια αναφορά του δμ3κ αποφάσισα να ξεκινήσω το anime バカとテストと召喚獣 που έχει να κάνει με έναν «βλάκα», τεστ και summons...

Πρόκειται για ένα  «σχολικό» anime που λαμβάνει χώρα σε ένα σχολείο όπου οι μαθητές ανάλογα με τις επιδόσεις τους σε ένα τεστ χωρίζονται σε διάφορες βαθμίδες και αντίστοιχα σε διάφορες σχολικές αίθουσες. Οι μαθητές της Α βαθμίδας έχουν την καλύτερη αίθουσα με δερμάτινες πολυθρόνες, laptop και μίνι μπαρ με αναψυκτικά ενώ στον αντίποδα η F βαθμίδα είναι η πιο χαμηλή όπου... η αίθουσα είναι επιεικώς μια τρώγλη... Ο πρωταγωνιστής που είναι και ο «baka/βλάκας» για τον οποίο αναφέρεται ο τίτλος, όπως αναμένεται κατατάσσεται στην πιο χαμηλή βαθμίδα... Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του σχολείο είναι πως οι μαθητές μπορούν μεταξύ τους να κάνουν μάχες μέσω summons του εαυτού τους. Όσο καλύτερες είναι οι επιδόσεις του μαθητή τόσο πιο δυνατό είναι το summon. Αν κάποια αίθουσα δηλώσει πόλεμο με κάποια άλλη (ανώτερη) και κερδίσει τότε μπορεί να καταλάβει την αίθουσα των χαμένων. Το πρώτο επεισόδιο ξεκινά ακριβώς με μια τέτοια κατάσταση όπου η αίθουσα F κυρίσει πόλεμο στην αίθουσα Ε!

Γενικά φαίνεται ενδιαφέρον anime, με πάρα πολύ χιούμορ, όχι ιδιαίτερα σοβαρή ιστορία και πολύ σάτιρα όσον αφορά διάφορα τυπικά κλισέ των anime αλλά και RPG θα έλεγα.

Σίγουρα θα συνεχίσω να βλέπω την πρώτη σαιζόν!

3 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον Concept χαζοχαρούμενη και "παιδική" υλοποίηση, μου αρκεί το Pokemon αλλά σίγουρα θα δω τους δύο κύκλος DeathNote άλλη μία φορά, η ενήλικη γοτθική Dark αισθητική αν και δε μου ταιριάζει είναι πολύ ωραία και δένει με το όλο Concept του Anime.

    A, περιμένουν και κάτι Anime ακόμα, ξεχνάω τους τίτλους;
    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. axaxa, αν θυμάμαι καλά αυτό το είχα σχολιάσει ως υπερβολικά σκοτεινό :P

    Oh well, θα μπει στα υπ'όψιν, ας τελειώσω τον μαραθώνιο Pokemon...

    ΑπάντησηΔιαγραφή