17/4/13

Τέλος εποχής


Σύμφωνα με το CVG η nintendo θα βγάλει την μπρίζα για διάφορες online υπηρεσίες του Wii αυτό τον Ιούνιο. Το κανάλι του καιρού, των ειδήσεων, το nintendo channel, το everybody votes και το mii contest channel θα πάψουν να λειτουργούν. Επίσης δεν θα είναι δυνατή η ανταλλαγή μηνυμάτων και αποστολή των mii από μία κονσόλα σε άλλη. Κανονικά θα συνεχίσει να λειτουργεί το κανάλι αγορών. Έχοντας να χρησιμοποιήσω αυτές τις υπηρεσίες πάνω από χρόνο δεν πρόκειται να μου λείψει ιδιαίτερα κάποια. Έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή ήταν αναμενόμενο να γίνει. Παρόλα αυτά η είδηση δεν μπορώ να πω πως με προσπέρασε ασυγκίνητο. Πάντως, πιστεύω πως είναι κρίμα που μερικές από αυτές τις υπηρεσίες εξαφανίζονται εντελώς. Γιατί να μην μεταφερθούν στις νέες κονσόλες του Wii U και του 3DS; Τεχνικά δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και ως σύνολο θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη.
 
 
 

4 σχόλια:

  1. Δε ξέρω ποιο είναι το πρόβλημά μου, το ότι η Nintendo κόβει πολυαγαπημένες λειτουργίες μιας αγαπημένης κονσόλας ή το ότι έχω και εγώ κανα χρόνο να τις χρησιμοποιήσω.

    Όπως και να έχει με ενοχλεί ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ αυτή η κίνηση, θεώρησα σχεδόν δεδομένο ότι αυτές οι υπηρεσίες θα παρείχοντο ως έχουν για χρόνια... χρόνια απροσδιόριστα, όχι για 5 συγκεκριμένα.

    Άλλωστε να μη ξεχνάμε και το κλείσιμο της υπηρεσίας Flipnote Hanatena για DS, που ποτέ δε χρησιμοποίησα μεν, αλλά έχει μεγάλο κοινό δε.

    Κλείσιμο υπηρεσιών κάνει και η Sony, πρόσφατο παράδειγμα το Folding @ Home,ειδήσεις, καιρός όλα σε ένα κανάλι.

    Με στεναχωρεί μια κονσόλα να μη μπορεί να μου δώσει αυτά που είχα συνηθίσει τόσα χρόνια, ασχέτως αν δε τα χρησιμοποιώ, έχω έμφυτο πρόβλημα νοσταλγίας. δυσκολεύομαι να αφήνω πράγματα να χαθούν. Κρατάω πολύ παιδική σαβούρα. Ίσως το πρόβλημα δε το έχει ο κόσμος, αλλά εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης το κλείσιμο των Online υπηρεσιών δένουν με ακόμη ένα στοιχείο.

    Το παραδοσιακό Wii σταματάει να παράγεται και στην αγορά θα μείνει μονο το Wii Mini.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το Wii Mini δεν έχει καν internet...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε ναι, αυτό είναι το νόημα.
    Η μοναδική online υπηρεσία που κράτησαν είναι η Virtual Console διότι είναι η μόνη που έχει χρηματικό κέρδος.

    Όλα τα άλλα δεν αποφέρουν λεφτά αλλά χρειάζονται χρήματα για τα κόστη συντήρησης.

    Αυτός που αγοράζει ΤΩΡΑ Wii δε φαντάζομαι να έχει καμια σκασίλα να αρχίζει να χτίζει συλλογή downloadable παιχνιδιών, εξ'ού και η παντελή έλλειψη Internet στο Wii mini.

    ΑπάντησηΔιαγραφή