2/11/13

Bayonetta

Μετά από 36:57:11 ώρες gameplay τελείωσα και την μέγιστη δυσκολία της bayonetta ολοκληρώνοντας το τελευταίο και μαζί και με αυτό το πλατινένιο τρόπαιο του παιχνιδιού!

Ξεφεύγοντας από το χαρακτηριστικό κλισέ του μάτσο πρωταγωνιστή που θα σώσει την πριγκίπισσα, φίλη ή γυναίκα του, το Bayonetta προσφέρει μια ιδιαίτερα φρέσκια εμπειρία και θέτει νέα στάνταρ για τις ηρωίδες σε ηλεκτρονικά παιχνίδια όπως έκανε και η Lara Croft με το Tomb Raider, η April Ryan με το The Longest Journey κ.α. Μια μεγάλη αντίθεση της Bayonetta όμως με την πασίγνωστή Lara είναι πως αντί να προσπαθεί να μπει ως «σκληρή γυναίκα» στον ρόλο του άνδρα πρωταγωνιστή παραμένει θηλυκή  και με το παραπάνω. Δεν είναι μόνο το στήθος που θυμίζει πως είναι γυναίκα αλλά όλες οι κινήσεις, το γατοπερπάτημά πάνω στην πασαρέλα και οι τολμηρές στάσεις. Όλα αυτά όμως με μια πολεμίστρια που δεν χαρίζει.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που βρήκα πολύ θετικό είναι πως αντίθετα με άλλα παιχνίδια δράσης με μεγάλα combo που απαιτούν γρηγοράδα και ρυθμό, το Bayonetta δίνει την δυνατότητα και στους αμαθείς αυτού του τύπου παιχνιδιών να το απολαύσουν. Χάρις ενός αξεσουάρ που μπορεί να φορέσει η Bayonetta και να εκτελεί τα combo αυτόματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο παίκτης είναι να πατάει ένα κουμπί.

Η ιστορία είναι πρωτότυπη, ξεφεύγει από κάποιο ασιάτικο ή αμερικάνικο σκηνικό και τοποθετείται σε μια φανταστική Ευρώπη με ανάλογη επιβλητική αρχιτεκτονική. Οι τυπικές ανατροπές δεν λείπουν φυσικά αλλά γενικά το ενδιαφέρον κρατιέται μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Σίγουρα ένα must-have παιχνίδι για τους φαν των παιχνιδιών δράσης αλλά και του fan service εξίσου.

Κρίμα που η συνέχεια έγινε αποκλειστική για το Wii U...


1 σχόλιο: